• Quick delivery world wide
  • Clothes for all siezes!
  • Fast & helpful customer service

Marie's blog

Recent Articles

Så blir sommarsandalerna som nya

Posted by
1 Comments views (247)
Så blir sommarsandalerna som nya
et är många som älskar våra mjuka och bekväma Sandy-sandaler. De funkar till nästan alla tillfällen, är vattentåliga och en av de mest bekväma skorna jag någonsin använt! Jag går med mina hela dagarna!
Lunika, comfortable favourite! Now available in more colours.
De flesta av er känner säker igen Lunikan? Lunikan är allas vår favorittopp, som räddar i nödlägen om och om igen. Jag använder själv Lunikan flera gånger i veckan, eftersom den är så praktisk. Vi har haft den i sortimentet redan i flera år, modellen har vi behållit så gott som oförändrad genom årens lopp. Jag tänker nu visa fördelarna med Lunikan samt lite stylingtips.

MARIE 60 ÅR: "More is more" eller hur är det?

Posted by
299 Comments views (1793)
MARIE 60 ÅR: "More is more" eller hur är det?
För 60 år sedan, söndagen den 17.7.1960 på eftermiddagen föddes underbara Marie. Passa på att skicka en personlig födelsedagshälsning till henne genom att enkelt kommentera under detta inlägg, jag lovar att visa alla hälsningar för Marie på hennes stora dag.

Hemmet - en avspegling av henne?

Posted by
24 Comments views (326)
Hemmet - en avspegling av henne?
När en kvinna ska gå på toaletten, passerar hon först blomman som behöver vatten, hämtar vattenkannan och vattnar. Går till toan, sätter sig, ser fläckar på kaklet och dörren framför henne… Sträcker sig efter toapappret och torkar bort fläckarna, medan hon kissar.

Hur viktig är vikten?

Posted by
4 Comments views (319)
Hur viktig är vikten?
Har du någonsin känt dig ängslig inför att gå på ett kalas som du blivit bjuden på, för att du befunnit dig mitt i en ny diet, med nya restriktioner att förhålla sig till? Kanske du gått på det där kalaset, och känt dig misslyckad och skamsen för att du inte lyckades avstå från gräddtårtan. Eller så kom du på en ursäkt, så du slapp gå. Du kanske ändå inte hade några kläder som passade.

Beata i olika former för alla former

Posted by
6 Comments views (1904)
Beata i olika former för alla former
På somrarna har vi kvinnor så mycket att välja och vraka mellan att vi ibland kan ha svårt för att bestämma oss för vad vi ska ha på oss - byxor, shorts, capribyxor, leggings, kjol, klänning, tunika... Ännu svårare blir det när det ska väljas längd på klänningen eller tunikan.

Följ med bakom sömmarna

Posted by
0 Comments views (863)
Följ med bakom sömmarna
Hej alla fina! Vi får in massor med frågor om varifrån vi köper in våra kläder, hur vi väljer vad vi ska ta in och hur vi tänker kring hållbarhet. Därför tänkte jag berätta om hur vår inköpsprocess ser ut! Längst ner hittar ni även ett Vlogg-inlägg där man får följa med oss en dag på kontoret, där jag och min dotter Emelie designar kläder.

Vilken storlek är jag?

Posted by
0 Comments views (468)
Vilken storlek är jag?
Du har säkert märkt hur din storlek kan variera beroende på klädmärke och butik. Ibland kan storleken på lappen variera upp eller ner tre fyra steg. Det är därför inte alla gånger så enkelt att shoppa kläder på nätet. Speciellt om vikten brukar variera upp och ner. Om du ska lyckas med att välja rätt storlek gäller det att komma ihåg att jämföra sina mått med butikens storlekstabell.

Maries festligaste stylingtips

Posted by
2 Comments views (2679)
Maries festligaste stylingtips
Även om många kanske måste ställa in eller ändra om sommarens fester, så är vi många som ska försöka fira på nya sätt! Det kan vara frågan om en lite mindre studentfest, en uppskjuten födelsedag som blir av senare i år eller firandet av en bröllopsdag som får ske på tu man hand, istället för med hela familjen.

Ställ dig framför spegeln och anta utmaningen

Posted by
4 Comments views (352)
Ställ dig framför spegeln och anta utmaningen
Häromdagen klev en kvinna in i min butik, hon ryckte på axlarna och sa ’Inte tror jag ni har nåt som passar min kropp’. Kvinnan var i 50-års åldern, såg ut som vilken nordisk kvinna som helst. Lite mage, lite armar och andra vanliga livstecken som kommer när man levt ett havt liv. Hon klappade sig över magen och spände ut den för att demonstrera sitt ’problem’.

Maries snabba hemmaträning

Posted by
0 Comments views (294)
Maries snabba hemmaträning
Hej! Jag är ingen stortränare. Ja tränar för att hålla uppe styrkan i min kropp, då den lätt börjar dala ner åt i och med att muskelmassan sinar när man blir äldre. Jag märker dessutom att jag får mer energi, blir mer uthållig och viktigas av allt: Jag blir glad och mår bättre av att träna regelbundet.

Marie tipsar om hur man piggar upp svart!

Posted by
2 Comments views (2777)
Marie tipsar om hur man piggar upp svart!
Har du någonsin reflekterat över varför du använder svart? Svart är en färg som många tar till - den är praktiskt och går att matcha till de flesta andra färger, vilket gör den mångsidig. Man kan använda den året om, både till vardag och fest. Praktiskt!

Marie testar urgamla skönhetsknep

Posted by
0 Comments views (450)
Marie testar urgamla skönhetsknep
Hej på er! Jag älskar att prova enkla huskurer och skönhetsknep. Jag tror starkt på att inte krångla till det, och att naturen har svaren på mycket. Kolla in videon här nedan för att se när jag blandar min favorit ansiktsmask på endast TVÅ ingredienser!

Klä dig glad! 

Posted by
0 Comments views (415)
Klä dig glad! 
Det är torsdag morgon, helgen närmar sig igen, och helgen som just passerat känns som igår. Dagar flyter ihop och rutiner förnyas. Jag jobbar hemifrån. Min dator står på köksbordet. Samma bord jag äter min frukost, lunch och middag på. Jag ska inte gå ut, så kan skippa att klä på mig, kamma håret och sminka mig. Eller?

Marie lagar äkta spansk tortilla

Posted by
2 Comments views (914)
Marie lagar äkta spansk tortilla
Lär dig göra 'äkta' spansk Tortilla! Perfekt till påskbordet! Enkel att variera och vacker att dekorera! Har du ätit Spansk tortilla förut?

Maries make-up

Posted by
0 Comments views (536)
Maries make-up
I Maries vlogg #3 får ni se min express sminkning, perfekt när du har bråttom!

När jag gått ner i vikt...

Posted by
18 Comments views (2222)
När jag gått ner i vikt...
"När jag gått ner i vikt, då ska jag…" Känner du igen den frasen? Känslan av att gå på en tillställning, åka på en solsemester, träffa gamla vänner du inte sett på ett tag, utan att ha gått ner de där extra kilona, eller fått bukt på något annat av komplexen man har.

Styla dina mönstrade plagg

Posted by
0 Comments views (252)
Styla dina mönstrade plagg
Att styla mönstrade och färgglada plagg, som vi ju så mycket älskar, kan ha sina utmaningar. Hur ska man tänka när man ska kombinera mönstrade plagg med andra mönstrade eller enfärgade plagg? Hur ska man tänka för att undvika att helheten blir för rörig?
Sophias sjalskola: 5 enkla tips hur du kan knyt en sjal
Vi har tidigare delat med oss av våra tips på hur man på ett enkelt sätt kan variera sättet att knyta sjalar. Oftast fastnar man ju i sina gamla mönster och ibland behövs lite ny inspiration. Om du inte kan ta dig fysiskt till en utav våra butiker för att få stylingtips på plats vill vi här visa några enkla sjaltips med hjälp av instruktionsvideos.

Styla dina enfärgade basplagg

Posted by
3 Comments views (2427)
Styla dina enfärgade basplagg
Du har säkert märkt, att vi nu som då nämner ordet "basplagg" på våra sidor? Men vad är ett "basplagg", är inte alla kläder nödvändiga och de hör väl till och med till våra basbehov? Ja, så är det, men när vi talar om basplagg menar vi i huvudsak enfärgade kläder, utan mönster och krusiduller.

Vilka färger passar jag i?

Posted by
4 Comments views (3203)
Vilka färger passar jag i?
Jag har sagt det förr och jag tänker säga det igen: Jag älskar färg! Färger gör mig pigg och glad och jag känner att jag också piggar upp min omgivning genom att klä mig i färggranna kläder. Hur ska man då bära sig åt för att hitta de färger man passar i?
A-linjeformat: den fantastiska, förlåtande favoriten
Jag älskar A-linjeformade kläder! Ni har säkert märkt det redan eftersom många plagg i vår kollektion är just det, A-linjeformade. Det är inte en slump att jag och så många andra gillar just A-formade blusar, tunikor och klänningar. Det är nämligen så att formen på dem gör att de sitter smickrande på så gott som alla kroppstyper.

Uppdaterad nätbutik med flera finesser

Posted by
0 Comments views (105)
Uppdaterad nätbutik med flera finesser
Följ med på en rundtur i vår uppdaterade nätbutik! Du som aktivt kikar in i vår nätbutik kanske har märkt att den ändrat utseende och att det skett en del förändringar? Om du ännu inte hittat alla nya finesser vi har så häng med mig en stund, så berättar jag vad som är nytt!

Drömbyxan är här

Posted by
4 Comments views (3345)
Drömbyxan är här
Efter många prototyper har vi äntligen fått in våra alldeles EGNA STRETCHBYXOR! De är följsamma, gudomligt höga i midjan, har fickor både bak och fram och stretchar ordentligt!

Startade klädbutiken jag själv saknade

Posted by
10 Comments views (15466)
Startade klädbutiken jag själv saknade
Jag har trott att de flesta vet hur allt började, men i och med att vi vuxit och fått allt fler följare oss så har jag insett att alla kanske inte vet om vad som gjorde att jag, en trebarnsmamma med rötter i Sverige, Spanien och Österbotten, startade en klädbutik i en liten by med drygt 2.000 invånare.

Styla plaggen till fest och till vardags 2.0

Posted by
2 Comments views (3082)
Styla plaggen till fest och till vardags 2.0
Vet du den där känslan då det känns som att du inte har något att ta på dig fastän garderoben är full av kläder? Visst är det så lätt hänt att man fastnar i tankesättet att vissa plagg bara går att använda till fest och andra plagg bara går att använda till vardags? Men så är det givetvis inte!

10 top denna jul!

Posted by
0 Comments views (1289)
10 top denna jul!
Hej alla goa! Så var det den tiden på året igen - med julstress, måsten och skyldigheter, eller? Nej, hoppas verkligen att det är det motsatta som gäller. Tid för lugn och ro, omtanke, pyssel och mys. För mig som gillar julen är detta en tid jag kan varva ner och jag tar absolut ingen stress.

Tips till dig med rak kroppstyp

Posted by
2 Comments views (2129)
Tips till dig med rak kroppstyp
”Klä dig enligt din kroppsform”, är ett vanligt råd från stilexperter, men hur vet man egentligen vilken kroppstyp man har? Vi på Dress like Marie har koll. Här är vår guide till vad som definierar en rak kropp och vad man ska tänka på när det kommer till styling.

Tips till dig med päronformad kroppstyp

Posted by
1 Comments views (2039)
Tips till dig med päronformad kroppstyp
”Klä dig enligt din kroppsform”, är ett vanligt råd från stilexperter, men hur vet man egentligen vilken kroppstyp man har? Vi på Dress like Marie har koll. Här är vår guide till vad som definierar en päronformad kropp och vad man ska tänka på när det kommer till styling.

Tips till dig med timglasformad kroppstyp

Posted by
0 Comments views (1759)
Tips till dig med timglasformad kroppstyp
”Klä dig enligt din kroppsform”, är ett vanligt råd från stilexperter, men hur vet man egentligen vilken kroppstyp man har? Vi på Dress like Marie har koll. Här är vår guide till vad som definierar en timglasformad kropp och vad man ska tänka på när det kommer till styling.

Tips till dig med äppelformad kroppsform

Posted by
9 Comments views (2057)
Tips till dig med äppelformad kroppsform
”Klä dig enligt din kroppsform”, är ett vanligt råd från stilexperter, men hur vet man egentligen vilken kroppstyp man har? Vi på Dress like Marie har koll. Här är vår guide till vad som definierar en äppelformad kropp och vad man ska tänka på när det kommer till styling.

Polyester - popular and priceworthy or problematic?

Posted by
0 Comments views (8469)
Polyester - popular and priceworthy or problematic?
Polyester and cotton are the two most common materials out of which our clothes are made today. Polyester is a relatively new material, which gained popularity due to technical advances after the second World War. Lately polyester, especially its harmful effects on the environment, has been discussed widely in discussions about fashion and sustainability. Polyester is a synthetic material made of oil, which is a non-renewable resource.
Marie's styling workshop: Accentuate with accessories
Using accessories allows you to express your personality and your own unique style. I love using accessories to give my outfits that finishing touch!
Dress yourself in a painting - check out the artwork behind our new dress
We are proud of being able to introduce our new Wendy dress to our collection! The Wendy dress is a piece of art - the design of the pattern comes from the American artist Wendy McWilliams whose eye for color, shape and composition I have long admired!

Style your fall- and winter clothes for spring!

Posted by
5 Comments views (3592)
Style your fall- and winter clothes for spring!
Everything is about styling and combining the clothes in new creative ways to make them feel new and ready for a new season. We have gathered our favorite clothes from the fall and winter season and re-styled them for spring! Let yourself be inspired!

Marie's styling workshop: Maries materialskola

Posted by
2 Comments views (16048)
Marie's styling workshop: Maries materialskola
Alla material har sina för och nackdelar. Ett är vattenavstötande, ett annat stretchar, ett tredje skrynklar inte... Materialet avgör hur plagget beter sig, håller och behåller sin form. Välj sådana material som känns sköna på din hud och funkar för dina behov.

Marie's styling workshop: Colors affect our mood!

Posted by
9 Comments views (11016)
Marie's styling workshop: Colors affect our mood!
Everyone sees color differently - a color can make one person happy and make another one feel straight out awful. Colors are an optical phenomena that has a deeper unconscious impact on our feelings and how we perceive things, than we might realize. I have always loved color and dressed accordingly my whole life. Without colors I feel impersonal, like unseasoned food. I need color around me!

Årets bästa julklappstips

Posted by
0 Comments views (2039)
Årets bästa julklappstips
Hej! Kan ni förstå - Vi närmar oss december med stormsteg och personligen älskar jag den månaden. Från en grå och trist november till en december som fylls av mysbelysning, ljus, julbak, pyssel och familjetid - det piggar verkligen upp mitt i årets mörkaste månad.
Marie's styling workshop: Mina bästa klädvårdstips
Förläng klädernas livslängd och vårda dina kläder. Att tvätta kläderna är inte alltid det bästa sättet att fräscha upp våra plagg. Det finns flera nackdelar med att tvätta kläderna för ofta. Det sliter på plaggets fibrer, mikroplaster lösgörs från plagg som innehåller elastan vilket i sin tur är dåligt för miljön.

Låt oss presentera vår senaste uppfinning

Posted by
9 Comments views (2349)
Låt oss presentera vår senaste uppfinning
Ni har väl inte missat vår senaste ’uppfinning’ LUNIKA? Lunikan dök upp som en idé i mitt huvud en morgon när jag ville ha jeansleggings och en kortare tunika på mig, men saknade något som förlängde tunikan så jag skulle slippa gå med rumpan bar (de må kallas jeans men att gå med rumpan bar i leggings är för mig förbjudet).

Styla plaggen till fest och vardag

Posted by
0 Comments views (3229)
Styla plaggen till fest och vardag
Du köper ett plagg inför en specifik festlighet, använder det en gång och hänger tillbaka det i garderoben igen. Något år senare inser du att du aldrig använde plagget igen, sparar det 'ifall om' eller gör dig av med det. Känner du igen det? Det behöver inte vara så! Att köpa plagg för att använda EN gång per år är både dyrt och dåligt för miljön.

Personlig styling, när det passar dig!

Posted by
3 Comments views (17250)
Personlig styling, när det passar dig!
Alla vet vi hur svårt det kan va att hitta rätt i kläddjungeln. Jag hör så ofta från kvinnor som går in i en butik för att hitta något nytt, men som sist och slutligen går ut med nåt som i princip ser ut som allt annat som redan hänger i garderoben. Man fastar lätt i sina gamla mönster. Många känner att de helt enkelt inte vet var de ska börja. Hur ser jag ens ut? Vad är vackert på min kropp? Vad passar jag i?

Meet our talented artisans in Nepal

Posted by
2 Comments views (7368)
Meet our talented artisans in Nepal
Our latest splash of color “Laila” can not have gone unnoticed by anyone, right? The incredibly comfortable poncho, made out of cotton in all the colors of the rainbow. They barely made it to the warehouse before they were shipped off again to their new owners. The following week they were almost out of stock, already!

Så stylar du dina sommarplagg för hösten

Posted by
2 Comments views (2100)
Så stylar du dina sommarplagg för hösten
En av de roligaste delarna av mitt jobb är nya kombinationer – att upptäcka nya stylingmöjligheter och förnya plagg som man annars kanske är trött på, som har gått ur säsong eller som man annars vill pigga upp. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna. Personligen gillar jag kontraster.

Portugal - Mitt nya favoritresemål

Posted by
0 Comments views (1752)
Portugal - Mitt nya favoritresemål
Denna vecka har jag och min dotter (inköpsavdelningen på Dress like Marie) besökt vår leverantör i Portugal. Det är tredje gången nu och vi fullkomligt älskar detta land! Människorna är varma, maten god, solen varm och färgerna starka.
Marie's styling workshop: 3 enkla sjalknytningar runt halsen!
Tidigare i somras så tipsade vi om olika sjalknyt man kunde använda för att skydda huvudet, då de var så otroligt varmt! Nu går det sakta men säkert mot svalare tider och man börjar vilja ha något runt halsen, så vad passar då bättre än att få lite inspiration till olika knyt du kan göra med sjalen runt din hals istället för att bara låta den hänga.

Mina favoritplagg just nu!

Posted by
0 Comments views (5390)
Mina favoritplagg just nu!
Jag älskar kläder. Annars hade Dress like Marie aldrig funnits. Jag tror det är för att ett klädesplagg kan påverka hur man känner sig, få en att känna mer självförtroende, mer styrka och mer som sig själv… Du kan framhäva din personlighet med hjälp av kläder och få den tråkigaste av dagar att kännas kul med hjälp av rätt plagg.

Marie's styling workshop: Styla med kontrastfärger

Posted by
4 Comments views (20675)
Marie's styling workshop: Styla med kontrastfärger
Hej! Vi får många frågor om hur man kan kombinera olika färger, och hur man ska tänka när man vill klä sig färggrant, men ändå harmoniskt. Mitt knep som jag brukar ta till är att titta på kontrastfärger.

Marie's styling workshop: Mos läckra sjaltips!

Posted by
0 Comments views (16592)
Marie's styling workshop: Mos läckra sjaltips!
Då man var yngre sa mamma alltid ”Kom ihåg att skydda huvudet då det är sol ute, annars får du solsting!”. Under helgens varma väder fick jag tydligt solsting efter en hel dag i trädgården, så tänkte påminna oss alla nu att skydda huvudet då solen skiner så starkt!

Dress according to your body type

Posted by
16 Comments views (96573)
Dress according to your body type
Today I want to tell you a little bit about my life philosophy when it comes to styling, and also share som tips when it comes to dress according to your body type. We often hear the advice that we should dress according to our body type, but how do we really know what body type we are? I have put together a quick guide on how you best can find your body type and how to dress accordingly.

Vår nya kollektion - för ALLA kroppstyper!

Posted by
0 Comments views (3641)
Vår nya kollektion - för ALLA kroppstyper!
Följ med oss på rundtur i vår fabrik! I denna video ser ni hur ett plagg blir till, från idé till färdigt plagg.