• Quick delivery world wide
  • Clothes for all siezes!
  • Fast & helpful customer service

Marie's blog

Recent Articles

Portugal - Mitt nya favoritresemål
Posted by  , 14.09/2018
0Comments
Portugal - Mitt nya favoritresemål

Denna vecka har jag och min dotter (inköpsavdelningen på Dress like Marie) besökt vår leverantör i Portugal. Det är tredje gången nu och vi fullkomligt älskar detta land! Människorna är varma, maten god, solen varm och färgerna starka.Vi har besökt flera av de underleverantörer som vår fabrik använder sig av. Denna gång fick vi se väveriet! Här vävs de flesta av de tyger vi använder. När vi anlände till fabriken möttes vi av hela familjen, inklusive en liten bebis på 2 månader som också var på besök med sin mamma! Det visade sig att väveriet också är ett familjeföretag, precis som Dress like Marie, och precis som vår fabrik i Portugal.

Det är så härligt att jobba med familjeföretag – det är en speciell känsla och det finns en ömsesidig förståelse och en respekt för de arbete alla gör. Värmen i dessa företag känns på långa vägar. 

Hos vår fabrik gick vi igenom detaljer och de nya modellerna inför höst- och vinterkollektionen och det kommer minsann bli ännu en häftig kollektion med kvalitetsplagg, tillverkade i Portugal och designade av oss.

Kolla in vår film om produktionsprocessen här: 

 

I bilen påväg från väveriet pratade jag med vår leverantör Marcia (dotter till ägare och grundare Julian) och vi konstaterade att våra kläder är gjorda med så mycket kärlek – ända från ritbord till vävmaskin, färgningen, sömnaden och slutligen strykning och vikning. Alla steg görs med omsorg och glädje, vilket känns så roligt!

Som vanligt när vi besöker Portugal åt vi massor med god mat och drack goda portugisiska viner – tur att vi har stretchiga och A-formade tunikor ;)  men den absoluta höjdpunkten i matväg var restaurangen med en efterrättsbricka som hette duga! Chokladmoussen var inte utav denna värld! Dit måste vi åka tillbaka….

Vi åt supergod mat på en liten restaurang mitt i byn.

Älskar att gå i mataffärer utomlands! Svämmar över av inspiration, kolla in färgerna och formerna!

Tags: Portugal

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code