Välkommen till Maries blogg – platsen fylld av mode och stylingtips för alla storlekar och former.

Jag är en livsnjutare som älskar färg, form, resor och mat. Jag har för länge sedan bestämt mig för att leva livet NU och inte när jag gått ner 10 kg, eller tränat bort mitt gäddhäng. Livet är för kort för att vänta med att leva det. Kom ihåg - skönheten ligger i betraktarens ögon! Du ska ha på dig det du tycker är fint och det du känner dig fin i - det är skönhet! 

Senaste blogginläggen

Styla med kontrastfärger
Skriven av  , 16.08/2018
0Kommentarer
Styla med kontrastfärger

Hej! Vi får många frågor om hur man kan kombinera olika färger, och hur man ska tänka när man vill klä sig färggrant, men ändå harmoniskt. Mitt knep som jag brukar ta till är att titta på kontrastfärger.

Färghjulet

En kontrastfärg är den färg som 'bor' mittemot en annan. T.ex grönt och rosa, blått och rött, lila och gult. Det finns såklart massor med olika nyanser av en viss färg, och man kan även matcha med färger som ligger bredvid färgen mittemot. Färghjulet ger i alla fall en bra fingervisning om bland vilka färger man ska leta.

ROSA + GRÖNT

En av mina favoritkombinationer är rosa och grönt. Det är en naturlig färgkombination som man ofta hittar i naturen, en riktig hippy-romantisk kombination. 

LILLY STRETCHBYXOR SJAL

Här har vi matchat en av mina favorittunikor Lilly (S-4XL) med ett par mörkgröna byxor (S-3XL) och en grön/rosa sjal i batikmönster. Men eftersom detta är min favoritkombination kunde jag inte hejda mig, så jag stylade ihop en till kombination:

ANNA COLLEGEJACKA  STRETCHBYXOR HALSBAND

Här har jag använt mig av en mjuk, militärgrön färg som jag matchat med en mjuk rosa byxa. Resultatet blir en romantisk styling som ändå är tuff med den militärgröna tunikan. Här ser ni också hur enkelt det är att välja vilken färg man lyfter mest. I outfit nummer 1 är den dominerande färgen rosa. Gillar man rosa och passar rosa ihop med din hudton så är den outfiten mitt i prick! Föredrar du däremot grönt är outfit nr 2 perfekt!

LILA + GULT

PINJA+SJAL STRETCHBYXOR

Denna tuffa outfit är en inte för den blyge! Glada färger och mönster i en härlig kombination. Pinja-tunikan (S-3XL) i sin underbara lila ton passar perfekt med våra senapsgula byxor. Det ger ett mjukare och varmare intryck jämfört med om man stylat med vita byxor. De gula ger en extra dimension i outfiten och du kommer garanterat inte gå förbi obemärkt!

MARINBLÅTT + VINRÖTT

RITVA VINRÖDA STRETCHBYXOR

En klassisk kombination som ger ett sofistikerat intryck är marinblått och vinrött. En av nordbornas favoritfärger är, som många vet, blått, i alla olika nyanser, från turkos, via koboltblått till marinblått. För att bryta av färgen och ge den lite djup och värme, är det en bra idé att kombinera den med någon röd nyans. Man kan prova med vinrött som vi gjort i vår styling, eller varför inte en mer rosa eller orange nyans?

Så, detta var en snabb-kurs i hur jag brukar jobba med kontrastfärger. Vilken kombination gillade ni mest? Hoppas ni fick med er något ni kan använda tills ni nästa gång står framför garderoben och funderar över vad ni ska ha på er :) 

Kram,

Marie

Lämna en kommentar

* Namn:
* Mejl: (publiceras inte)
   Webbplats: (http://)
* Kommentar:
Skriv koden du ser i rutan