Mät din kropp, bestäm din storlek och börja shoppa


Här i vår storleksguide visar vi hur du ska ta dina mått, du bestämmer din storlek och hur du lyckas med ditt köp. Ta ett mjukt måttband och mät A bystomkrets, B midjans omkrets och C stussen, höftens omkrets. När du ska välja A-formade plagg är det inte så noga med måtten på höften, eftersom A-formade modeller är bredare nertill.

A Bystmått
Mät på bystens högst punkt, ovanpå din BH. Se till att måttbandet ligger i vågrätt läge hela vägen, också på baksidan. Dra inte åt bandet för hårt.

B Midjemått
Mät på navelhöjd eller just där dina revben slutar. Se till att måttbandet ligger i vågrätt läge hela vägen, också på baksidan. Dra inte åt bandet för hårt.

C Höftmått
Mät höftens bredaste punkt. Se till att måttbandet ligger i vågrätt läge hela vägen, också på baksidan. Dra inte åt bandet för hårt.

Jämför dina mått med måtten i storlekstabellen nedan. Välj den storlek som motsvarar dina mått närmast.Vi har skrivit ut måtten på de flesta plaggen, du hittar den under "Plaggets specifika mått" under produktbeskrivningen. Dessa mått är mätta i ostretchat läge, om inte annat anges. Beroende på modell så varierar måtten på storlekarna. Måtten växer i omfång ca. 12 cm per storlek.

Observera, att de flesta av våra tyger är mycket stretchiga, ibland stretchar de så mycket som 20 cm.

Vi har testat alla våra modeller på otaliga kroppar i olika former och storlekar jag grupperat dem enligt kroppsform. Ingen kroppsform är så klart lik en annan, alla är unika. Det finns ju fler kroppsformer än fyra, men vi har valt att dela in dem i de fyra vanligaste - äpple, päron, timglas och rak.

På varje kategori-sida hittar du enkla sökverktyg, som du kan filtrera kroppstyper med.
Är du osäker på vilken din kroppstyp är? Klicka här så guidar vi dig och tipsar dig om vilka saker du kan ta i beaktande.

Mittemellan två storlekar?

Kom ihåg att kolla på materialet - det kan påverka valet av storlek! Polyester och viskos är material som stretchar mycket. Bomull stretchar lite och linne och chiffong stretchar inte alls. Ju mer elastan det är i ett tyg, desto mer stretchar det.

Ligger du mittemellan två storlekar och tyget är stretchigt? - Välj den mindre storleken.
Ligger du mittemellan två storlekar och tyget är stumt, d.v.s. det stretchar inte alls? - Välj den större storleken.


I följande film berättar Marie mer!

Låt inte numret på lappen bestämma din självbild och din egentliga storlek. Du är mycket mer än en nummer.
Titta i spegeln, se hur plagget sitter och känn efter hur det känns. Mår du bra? Känns plagget bekvämt?