• Quick delivery world wide
  • Clothes for all siezes!
  • Fast & helpful customer service

Koftan alla pratar om...

Posted by
3 Comments views (1754)
Koftan alla pratar om...
Hösten är den tid på året som jag kan gotta ner mig i härligt värmande koftor. Jag försöker alltid klara mig så långt in på hösten det går med kofta, innan jag plockar fram tjockare jackor.

Några tankar om att åldras…

Posted by
2 Comments views (941)
Några tankar om att åldras…
Jag hör skräcken i min väninnas röst när hon utbrister att hon vid inkommande födelsedag ska fylla 62 år. Hon kan inte tro det! Och visst är det så, att det känns som att tiden går snabbare ju äldre man blir. Vad det beror på vet jag inte…

Hösta till dina favoritplagg

Posted by
0 Comments views (703)
Hösta till dina favoritplagg
Vi gillar ju skarpt att man får ut så mycket som möjligt av alla sina plagg. Stuva alltså inte undan alla dina sommarkläder till hösten, utan fortsätt använda dom så länge det går. Kort ärm, spets och en somrig känsla i ett plagg kan lätt stylas om så att det även passar på hösten. Jag brukar styla med tre element för att förlänga säsongen!

Mode för mogna kvinnor

Posted by
0 Comments views (648)
Mode för mogna kvinnor
Med åldern förändras vi alla. Det kan kännas som att man vaknar en morgon och plötsligt känner man inte igen sig, men i själva verket har ju förändringen skett långsamt men konstant. Vi kanske känner oss som 30 i sinnet, men när födelsedagen närmar sig inser man att det ska vara 60 ljus på tårtan istället för 30!

Så blir sommarsandalerna som nya

Posted by
0 Comments views (521)
Så blir sommarsandalerna som nya
Det är många som älskar våra mjuka och bekväma Sandy-sandaler. De funkar till nästan alla tillfällen, är vattentåliga och en av de mest bekväma skorna jag någonsin använt! Jag går med mina hela dagarna!
Lunika, comfortable favourite! Now available in more colours!
De flesta av er känner säker igen Lunikan? Lunikan är allas vår favorittopp, som räddar i nödlägen om och om igen. Jag använder själv Lunikan flera gånger i veckan, eftersom den är så praktisk. Vi har haft den i sortimentet redan i flera år, modellen har vi behållit så gott som oförändrad genom årens lopp. Jag tänker nu visa fördelarna med Lunikan samt lite stylingtips.

MARIE 60 ÅR: "More is more" eller hur är det?

Posted by
296 Comments views (2065)
MARIE 60 ÅR: "More is more" eller hur är det?
För 60 år sedan, söndagen den 17.7.1960 på eftermiddagen föddes underbara Marie. Passa på att skicka en personlig födelsedagshälsning till henne genom att enkelt kommentera under detta inlägg, jag lovar att visa alla hälsningar för Marie på hennes stora dag.

Hemmet - en avspegling av henne?

Posted by
22 Comments views (509)
Hemmet - en avspegling av henne?
När en kvinna ska gå på toaletten, passerar hon först blomman som behöver vatten, hämtar vattenkannan och vattnar. Går till toan, sätter sig, ser fläckar på kaklet och dörren framför henne… Sträcker sig efter toapappret och torkar bort fläckarna, medan hon kissar.

Hur viktig är vikten?

Posted by
4 Comments views (432)
Hur viktig är vikten?
Har du någonsin känt dig ängslig inför att gå på ett kalas som du blivit bjuden på, för att du befunnit dig mitt i en ny diet, med nya restriktioner att förhålla sig till? Kanske du gått på det där kalaset, och känt dig misslyckad och skamsen för att du inte lyckades avstå från gräddtårtan. Eller så kom du på en ursäkt, så du slapp gå. Du kanske ändå inte hade några kläder som passade.

Beata i olika former för alla former

Posted by
5 Comments views (2759)
Beata i olika former för alla former
På somrarna har vi kvinnor så mycket att välja och vraka mellan att vi ibland kan ha svårt för att bestämma oss för vad vi ska ha på oss - byxor, shorts, capribyxor, leggings, kjol, klänning, tunika... Ännu svårare blir det när det ska väljas längd på klänningen eller tunikan.

Följ med bakom sömmarna

Posted by
0 Comments views (3297)
Följ med bakom sömmarna
Hej alla fina! Vi får in massor med frågor om varifrån vi köper in våra kläder, hur vi väljer vad vi ska ta in och hur vi tänker kring hållbarhet. Därför tänkte jag berätta om hur vår inköpsprocess ser ut! Längst ner hittar ni även ett Vlogg-inlägg där man får följa med oss en dag på kontoret, där jag och min dotter Emelie designar kläder.

Vilken storlek är jag?

Posted by
0 Comments views (614)
Vilken storlek är jag?
Du har säkert märkt hur din storlek kan variera beroende på klädmärke och butik. Ibland kan storleken på lappen variera upp eller ner tre fyra steg. Det är därför inte alla gånger så enkelt att shoppa kläder på nätet. Speciellt om vikten brukar variera upp och ner. Om du ska lyckas med att välja rätt storlek gäller det att komma ihåg att jämföra sina mått med butikens storlekstabell.

Maries festligaste stylingtips

Posted by
2 Comments views (2762)
Maries festligaste stylingtips
Även om många kanske måste ställa in eller ändra om sommarens fester, så är vi många som ska försöka fira på nya sätt! Det kan vara frågan om en lite mindre studentfest, en uppskjuten födelsedag som blir av senare i år eller firandet av en bröllopsdag som får ske på tu man hand, istället för med hela familjen.

Ställ dig framför spegeln och anta utmaningen

Posted by
4 Comments views (613)
Ställ dig framför spegeln och anta utmaningen
Häromdagen klev en kvinna in i min butik, hon ryckte på axlarna och sa ’Inte tror jag ni har nåt som passar min kropp’. Kvinnan var i 50-års åldern, såg ut som vilken nordisk kvinna som helst. Lite mage, lite armar och andra vanliga livstecken som kommer när man levt ett havt liv. Hon klappade sig över magen och spände ut den för att demonstrera sitt ’problem’.

Maries snabba hemmaträning

Posted by
0 Comments views (369)
Maries snabba hemmaträning
Hej! Jag är ingen stortränare. Ja tränar för att hålla uppe styrkan i min kropp, då den lätt börjar dala ner åt i och med att muskelmassan sinar när man blir äldre. Jag märker dessutom att jag får mer energi, blir mer uthållig och viktigas av allt: Jag blir glad och mår bättre av att träna regelbundet.

Marie tipsar om hur man piggar upp svart!

Posted by
3 Comments views (3658)
Marie tipsar om hur man piggar upp svart!
Har du någonsin reflekterat över varför du använder svart? Svart är en färg som många tar till - den är praktiskt och går att matcha till de flesta andra färger, vilket gör den mångsidig. Man kan använda den året om, både till vardag och fest. Praktiskt!

Marie testar urgamla skönhetsknep

Posted by
0 Comments views (519)
Marie testar urgamla skönhetsknep
Hej på er! Jag älskar att prova enkla huskurer och skönhetsknep. Jag tror starkt på att inte krångla till det, och att naturen har svaren på mycket. Kolla in videon här nedan för att se när jag blandar min favorit ansiktsmask på endast TVÅ ingredienser!

Klä dig glad! 

Posted by
0 Comments views (484)
Klä dig glad! 
Det är torsdag morgon, helgen närmar sig igen, och helgen som just passerat känns som igår. Dagar flyter ihop och rutiner förnyas. Jag jobbar hemifrån. Min dator står på köksbordet. Samma bord jag äter min frukost, lunch och middag på. Jag ska inte gå ut, så kan skippa att klä på mig, kamma håret och sminka mig. Eller?

Marie lagar äkta spansk tortilla

Posted by
2 Comments views (1065)
Marie lagar äkta spansk tortilla
Lär dig göra 'äkta' spansk Tortilla! Perfekt till påskbordet! Enkel att variera och vacker att dekorera! Har du ätit Spansk tortilla förut?

Maries make-up

Posted by
0 Comments views (636)
Maries make-up
I Maries vlogg #3 får ni se min express sminkning, perfekt när du har bråttom!

När jag gått ner i vikt...

Posted by
18 Comments views (2338)
När jag gått ner i vikt...
"När jag gått ner i vikt, då ska jag…" Känner du igen den frasen? Känslan av att gå på en tillställning, åka på en solsemester, träffa gamla vänner du inte sett på ett tag, utan att ha gått ner de där extra kilona, eller fått bukt på något annat av komplexen man har.

Styla dina mönstrade plagg

Posted by
0 Comments views (331)
Styla dina mönstrade plagg
Att styla mönstrade och färgglada plagg, som vi ju så mycket älskar, kan ha sina utmaningar. Hur ska man tänka när man ska kombinera mönstrade plagg med andra mönstrade eller enfärgade plagg? Hur ska man tänka för att undvika att helheten blir för rörig?
Sophias sjalskola: 5 enkla tips hur du kan knyt en sjal
Vi har tidigare delat med oss av våra tips på hur man på ett enkelt sätt kan variera sättet att knyta sjalar. Oftast fastnar man ju i sina gamla mönster och ibland behövs lite ny inspiration. Om du inte kan ta dig fysiskt till en utav våra butiker för att få stylingtips på plats vill vi här visa några enkla sjaltips med hjälp av instruktionsvideos.

Styla dina enfärgade basplagg

Posted by
3 Comments views (2545)
Styla dina enfärgade basplagg
Du har säkert märkt, att vi nu som då nämner ordet "basplagg" på våra sidor? Men vad är ett "basplagg", är inte alla kläder nödvändiga och de hör väl till och med till våra basbehov? Ja, så är det, men när vi talar om basplagg menar vi i huvudsak enfärgade kläder, utan mönster och krusiduller.

Vilka färger passar jag i?

Posted by
4 Comments views (3937)
Vilka färger passar jag i?
Jag har sagt det förr och jag tänker säga det igen: Jag älskar färg! Färger gör mig pigg och glad och jag känner att jag också piggar upp min omgivning genom att klä mig i färggranna kläder. Hur ska man då bära sig åt för att hitta de färger man passar i?
A-linjeformat: den fantastiska, förlåtande favoriten
Jag älskar A-linjeformade kläder! Ni har säkert märkt det redan eftersom många plagg i vår kollektion är just det, A-linjeformade. Det är inte en slump att jag och så många andra gillar just A-formade blusar, tunikor och klänningar. Det är nämligen så att formen på dem gör att de sitter smickrande på så gott som alla kroppstyper.

Uppdaterad nätbutik med flera finesser

Posted by
0 Comments views (163)
Uppdaterad nätbutik med flera finesser
Följ med på en rundtur i vår uppdaterade nätbutik! Du som aktivt kikar in i vår nätbutik kanske har märkt att den ändrat utseende och att det skett en del förändringar? Om du ännu inte hittat alla nya finesser vi har så häng med mig en stund, så berättar jag vad som är nytt!