• Quick delivery world wide
  • Clothes for all siezes!
  • Fast & helpful customer service
Marie tipsar om hur man piggar upp svart!
Posted by  , 29.04/2020
0Comments
Marie tipsar om hur man piggar upp svart!

Hej! 

Har du någonsin reflekterat över varför du använder svart? Svart är en färg som många tar till - den är praktiskt och går att matcha till de flesta andra färger, vilket gör den mångsidig. Man kan använda den året om, både till vardag och fest. Praktiskt! 

Nackdelen med svart är dock att den lätt kan få oss att se bleka ut, den kan framhäva rynkor i vårt ansikte och kan upplevas som ganska tung. Ändå så väljer 8 av 10 personer svart som sin basfärg, så det positiva måste ju väga över det negativa, eller hur? 

Problemet uppstår, enligt mig, när man köper allting i svart, bara för säkerhets skull. Svart jacka, svarta byxor, svarta skor, svart mössa, svart kofta, svarta strumpor, svart tunika... Allt med tanken att de ska gå att matcha med alla de mönstrade och färgglada plaggen man gillar.... Men när man sen ska matcha så har man nästan bara svart, och har aldrig vågat köpa de där roliga, färgglada och mönstrade plaggen man tyckte var fina. 

Jag tror att många väljer svart för att det är tryggt. Jag tror också en annan stor anledning är att vi har hört att man ser smal ut i svart. Och jag förstår den känslan! Jag har också känt mig fel, för stor och velat gömma mig. Men när jag mer och mer vågat klä mig enligt min personlighet, och ta den plats som jag vill här i världen, så har något hänt!

När jag har på mig de kläder jag tycker är vackra (mönstrade och färgglada kläder), istället för plagg vars enda uppgift är att få mig att se smalare ut, så händer nåt magiskt! Plötsligt är det KUL att klä sig! Jag känner mig gladare och jag märker att folk runt mig blir glada. Responsen är som dag och natt! 

Men såklart, jag använder också svart, det är ju trots allt en jättepraktiskt färg. Jag försöker dock vara försiktig med att ha svart nära ansiktet, och försöker alltid bryta av med en kofta, sjal eller ett rejält halsband för att få ett 'ansiktslyft'. Du kan läsa mer om färgernas effekt i mitt blogginlägg om färger!

Se hur jag piffar upp min svarta favoritklänning 'Birgitta' med accessoarer och leggings i min Vlogg här nedan! 

Hur ser det ur i din garderob? Använder du mycket svart? 

Kram,
Marie

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code