• Quick delivery world wide
  • Clothes for all siezes!
  • Fast & helpful customer service

Marie's blog

Recent Articles

Styla dina mönstrade plagg
Posted by  , 12.03/2020
0Comments
Styla dina mönstrade plagg

Att styla mönstrade och färgglada plagg, som vi ju så mycket älskar, kan ha sina utmaningar. Hur ska man tänka när man ska kombinera mönstrade plagg med andra mönstrade eller enfärgade plagg? Hur ska man tänka för att undvika att helheten blir för rörig? Tänk om färgerna skär sig?

Vill man vara på den säkra sidan är det enklast att kombinera färgglada mönster till något enfärgat - mönstrad tunika till enfärgad sjal eller mönstrad sjal till enfärgad tunika. Den färg som många tar till är dock svart, men i det här blogginlägget tänker jag bara gå in på färg!

Färgglada mönster kan man alltså lätt kombinera med flera andra färger. Välj färger som du vill ta fram ur mönstret eller prova en helt annan färg - en kontrastfärg. Det kan finnas flera nyanser och färger som passar. I exemplet nedan betonas den blåa nyansen i tunikan med hjälp av koftan. I det andra exemplet tar jag fram tunikans rosa färg med en rosa sjal. Också i leggingsen kommer samma rosa färg fram. Fastän både överdelen och underdelen är mönstrade blir inte helhetsintrycket för rörigt, eftersom underdelen är diskret småmönstrad.


DORIS TUNIKA TESSA KOFTA HALSBAND MED HJÄRTAN HALSBAND MED HEXAGON


AINA TUNIKA LEGGINGS HALSBAND


Här har jag valt att kombinera den mönstrade stora sjalen till en blå tunika. Den skulle passa lika bra till ett flertal andra färger, t.ex. lila toner, ljusrosa, ljusblått och ljus beige.
SAARA TUNIKA SJAL HALSBAND


Här har jag kombinerat kontrastfärgerna - lila och orange/gult! Helheten blir inte för rörig trots att den innehåller väldigt många färger.
ERIKA TUNIKA SJAL HALSBAND LEGGINGSMönstrat ton-i-ton
WILMA TUNIKA VINRÖD SJAL BLÅMÖNSTRAD SJAL HALSBAND MED PÄRLA
GRAFISKT HALSBAND IDA TUNIKA 


Som du ser kan det vara riktigt fint att kombinera två olika blommönster! Se dock till att de båda mönstren har en och samma nyckelfärg, eller nyckelfärger som i exemplet ovan.
BEATA TUNIKA SJAL HALSBAND


Helheten blir tuff med grafiska ränder och grafiska mönster kombinerade med romantiska blommor. Samma regel gäller här - se till att de båda mönstren har en och samma nyckelfärg.
BEATA TUNIKA ROSA SJAL LEGGINGS                                                   MICHELLE TUNIKA SJAL LEGGINGS


Lager-på-lager blir mönster-på-mönster! Prova kombinera en mönstrad underdel med en mönstrad överdel.
RÖDMÖNSTRAD BLUS PRICKIG TOPP TUNIKA MED GRAFISKT MÖNSTERSmåmönstrat från topp till tå! Prova hålla dig till en smal färgskala, men småmönstrat på stora ytor, både i underdel och överdel. Den svartvita blusen och leggingsen med som har en liten gnutta lila i sig passar väldigt bra ihop.
JANNIKA TUNIKA LEGGINGS SMYCKE SKORHär är samma mönstrade leggings, kombinerade med lila överdel och svartvit sjal.
ERIKA TUNIKA SJAL HALSBAND

Hoppas du fått lite nya ide'er på hur du kan kombinera plaggen i din garderob!

Kram, Marie

PS!
Visste du att du kan ta med dig gamla plagg till en Dress like Marie butik och få hjälp med att styla om dem så att de känns som nya igen? Fiffigt va? :)

Tags: styling

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code