• Quick delivery world wide
 • Clothes for all siezes!
 • Fast & helpful customer service

Marie's blog

Recent Articles

Startade klädbutiken jag själv saknade
Posted by  , 26.11/2019
10Comments
Startade klädbutiken jag själv saknade

Jag har trott att de flesta vet hur allt började, men i och med att vi vuxit och fått allt fler följare oss så har jag insett att alla kanske inte vet om vad som gjorde att jag, en trebarnsmamma med rötter i Sverige, Spanien och Österbotten, startade en klädbutik i en liten by med drygt 2.000 invånare. 

Jag har alltid varit intresserad av kläder och jag har klätt mig originellt ända sedan jag började klä mig själv. För mig har det aldrig funnits begränsningar eller något som heter "att följa modet" eller anpassa sig efter löjliga regler, bara för att man är kurvig (vilket jag alltid varit, jag har en kurvig figur helt enkelt!). I de flesta fall när jag skulle prova kläder, gick tunikorna in under magen och rumpan trots att storleken var rätt, armarna var antingen för långa eller för korta, spände åt på fel ställen och jag kände mig allmänt 'fel'. Även om plaggen var av rätt storlek så hade de dålig passform och var alltid tråkiga och mörka i färgen. Jag hittade varken kläder som passade min kropp eller min stil och att shoppa var ingen rolig upplevelse alls. 

KUL att prova kläder

Jag föredrog att köpa kläder utomlands på mina resor. Där hittade jag unika kläder och smycken som var färgglada, satt som en smäck och fick mig att känna mig fin. Kläderna föll också mina vänner och bekanta i smaken, så de började fråga ifall de fick köpa de smycken och kläder jag hade på mig. Det tog sen inte länge förrän de började be mig köpa extra smycken och kläder hem från mina resor. Det här är förklaringen till varför företaget senare blev att kallas "Dress Like Marie".

Jag började köpa med mig extra av sånt jag själv ville ha, för jag visste att jag annars riskerade att själv bli utan. Efter ett tag fanns det inte mer plats med alla saker hemma hos mig så jag fick öppna en liten butik i mina svärföräldrars källare. Butiken hade inga vanliga öppettider, utan var öppen bara för bokning. Jag ordnade ofta stylingkvällar med musik och vin för slutna sällskap, och charterbussar med folk från olika orter i Österbotten i Finland vallfärdade till butiken. Mitt mål var alltid att göra shoppingen till en rolig upplevelse där man skulle få känna sig fin och uppleva att det faktiskt är KUL att prova kläder och leka med färger och roliga kombinationer. Hos mig skulle INGEN känna sig fel.

Shopping i Spanien! Jag vill känna och klämma på allt och allt jag ta in till försäljning vill jag testa själv innan.


Ibland var det inte det lättaste att få hem allt fint jag hittade!


Provning av kläder och modeller i min spanska lya.

Att motbevisa stylingreglerna

Många kunder kom in med förutfattade meningar om vad de kunde och inte kunde ha på sig, oavsett vad de faktiskt gillade. Min mission blev att motbevisa dessa begränsande uppfattningar! Jag ville visa att man visst kan använda randigt fast man är 2XL och att man visst kan ha röda byxor fast man har kurviga lår. ALLT handlar om styling och vad man känner sig fin i. Styling handlar om att klä sig i det man tycker är snyggt och inte om vad andra säger att man borde ha på sig. Jag insåg att det jag gjorde var viktigt och att det fanns ett stort behov för de kläderna jag gillade, så jag bestämde mig för att öppna en nätbutik för att lättare nå ut till fler kvinnor. Så tillsammans med min äldsta dotter Lisa slog vi 2013 upp dörrarna för www.dresslikemarie.com!

Bilder från butiken jag hade i svärfäräldrarnas hus. 

I början köpte jag in kläder från andra leverantörer. Dock stötte jag ofta på problem då kläderna ibland hade dålig passform, inte hade tillräckligt många storlekar och ibland hittade jag helt enkelt inte mönster jag gillade. Det naturliga steget att ta till näst blev att skapa en egen klädkollektion. En kollektion med bra storlekar, dom snyggaste mönstren och framför allt bra passform. Idag är det jag och min andra dotter Emelie som designar alla våra kläder. Vi är jättenoga med att alla plagg vi tar in ska ha bra passform, vara enkla att styla med och kunna användas under flera säsonger, vilket något jag själv saknade när jag förut gick runt i klädbutikerna.

Kläder - ett verktyg för självförtroendet

Så gick det till kläder blev mitt verktyg för att få kvinnor i alla former och åldrar att känna sig vackra och få dem att blomstra precis som de är. Jag har utvecklat en stark känsla för häftiga och smickrande modeller och stylingkombinationer - ju mer jag stylat, desto mer har jag lärt mig. Allt det här vill vi förmedla till så många som möjligt, både genom våra fysiska butiker och online. 2018 lanserade vi en nätbaserad stylingservice som fått ett enormt genomslag, och denna tjänst fortsätter vi utveckla hela tiden!

Vårt mål är att ta fram snygga, smickrande kläder för alla kroppar oavsett om de är storlek S eller 4XL. Vi vill inte kalla oss för en plus size-butik, för vi är inte det. Vi är All size, Normal size. Vi tror starkt på att det inte spelar så stor roll vad lappen i klädesplagget säger. För oss handlar det om att hitta rätt passform och rätt styling, på rätt person! 

Känslan jag hade i början, viljan att bryta felaktiga uppfattningar gäller så klart fortfarande - som att man alltid borde klä sig i svart om man är större, för att det skulle ha en avsmalnande effekt. Varför skulle man bara klä sig i det man tror gör en smal, när man kan klä sig i det som får en att känna sig glad? Kläderna hos oss fokuserar på det man vill framhäva snarare än det man vill dölja. 

På resande fot är jag ofta. Här är jag på inköpsresa i Thailand.

Bilder på vanligt folk

Från början har det alltid varit viktigt för oss att använda "vanliga" modeller i de bilder vi sprider - det var ingen medveten strategi från början, det var bara en naturlig del av min styling! Jag blev så glad när jag såg hur personen framför mig sken upp och kände sig fin i min styling, att jag var tvungen att ta en bild så jag kunde dela det fina med fler! Jag märkte hur uppskattat det var, och sen dess har vi fortsatt sprida våra stylingbilder. Vi vill presentera hur folk faktiskt ser ut och inte enbart visa en minoritet och hävda att majoriteten också ser ut så. Detta gäller modellerna i nätbutiken, i våra blogginlägg och alla våra stylingbilder vi har på sociala medier. Vi vill ta stylingbilder på riktiga människor som kommer in till våra butiker för att sedan kunna visa "vanligt folk" på bild och på så sätt göra ditt flöde på sociala medier mer rikt på folk som är som du! Som inte är rynkfria eller retuscherade, och strålar ändå!

Kroppsglädje och att viljan att inspirera andra drev mig till att starta Dress like Marie, och det är det som driver företaget ännu idag. Min mission är, och har alltid varit, att just du ska få blomstra för den du är. Ingenting gör oss lika glada som då vi hittar en perfekt matchning mellan en kund och en snygg outfit. Att se hur någon lyser upp då plagget sitter perfekt och lyfter fram det fina hos bäraren och gör att hon känner sig bekväm, snygg och självsäker fyller mig med en sådan värme och påminner mig om hur viktigt det är att vi finns och fortsätter sprida kroppsglädje, inspiration och självförtroende!

Kram, Marie

10Comments

  • Avatar
   Carin Anderberg Nordh
   Jan 29, 2020

   Wooooow Ser helt underbart ut \n✨

   • Avatar
    Marie
    Jul 8, 2020

    Tack! : )

  • Avatar
   Rita Keisa
   Jan 31, 2020

   Voi miten ihania.

   • Avatar
    Marie
    Jul 8, 2020

    Kiitos! : )

  • Avatar
   Maija-Heleena Nygren
   Feb 4, 2020

   Haluaisin tutustua vaatesiinne

   • Avatar
    Marie
    Feb 4, 2020

    Tervetuloa vaan kokeilemaan!\nVerkkokaupan lisäksi meillä on liikkeitä Suomessa Paraisilla, Vaasassa, Pedersöressä ja Ahvenanmaalla. Ruotsissa meillä on yksi liike ja se on Sollentunassa.\nhttps://dresslikemarie.com/fi/content/4-meista\nPopUp liikkeitä pidämme myös säännöllisin välein. : )\n/Marie

  • Avatar
   Ewa karlsson
   Mar 7, 2020

   Jag är intresserad

   • Avatar
    Marie
    Jul 8, 2020

    Vad kul! Hoppas du hittat nåt trevligt i nån utav våra butiker eller här på nätbutiken : )

  • Avatar
   Miia Karonen
   Jun 18, 2020

   Tykkään väreistä,nämä tunikat ovat ihania. Tyylini on ollut pukeutua säkkiin eli liian isot että kaikki peittyy. Stailauskuvien perusteella tälläinen keskivartaloltaa omena saa ja uskaltaa pukeutua muodokkaasti. Nyt menee tunikat uusiksi. Legginsit ovat yliveto,tykkään niistä enemmän kuin housuista, vaan ne ovat aina olleet mustat,nyt tulee muutakin väriä niihinkin. Kiitos

   • Avatar
    Marie
    Jul 8, 2020

    Ihanaa kun saan inspiroida! : )

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code