• Quick delivery world wide
 • Clothes for all siezes!
 • Fast & helpful customer service

Marie's blog

Recent Articles

Tips till dig med rak kroppstyp
Posted by  , 29.10/2019
2Comments
Tips till dig med rak kroppstyp

”Klä dig enligt din kroppsform”, är ett vanligt råd från stilexperter, men hur vet man egentligen vilken kroppstyp man har? Vi på Dress like Marie har koll. Här är vår guide till vad som definierar en rak kropp och vad man ska tänka på när det kommer till styling.

RAK KROPPSTYP

Har du en fint rak kroppsform? Med mer eller mindre samma mått runt midja, höfter och byst? Förträffligt! Din kroppsform beskrivs närmast som rektangel-formad. En rak kroppstyp har antingen en fyllig rumpa eller en av lite mindre sort och kroppen kan ha mjuka former eller kantiga.

Klänningar med stretch och som följer kroppen är utmärkta så länge de inte är allt för kroppsnära. Vill du ha en mer kurvig kropp är prinsess-modell på klänningar perfekt och runda eller v-ringade urringningar som ger dig lite större byst. Klänningen Lilly och andra ballongformade kläder som skapar volym och kurvor är jättebra modeller för dig. Du skapar enkelt läckra former och trollar fram en midja med hjälp av klänningar och tunikor i spännande skärningar och mönster. Underdelar som är lätt uställda eller raka och överdelar som nyper till i midjan ger en bra balans!

Om du är lång kan du mycket bra markera din midja. T.ex. kan du använda dig av en ljus tröja och mörk väst och knäppa västen ner till midjan och låta den ljusa tröjan skymta fram under västen.

Du kan även leka med koftor för att skapa silhuetter. Helst ska de sluta vid midjan och du kan även prova knyta upp dem. Om man ska dölja en obefintlig midja eller en kraftig höft, gäller det att inte betona midjan för mycket, men prova gärna ett bälte under en jacka eller en kofta som du lämnar öppen. Lägg även du bakom örat det här med att skapa proportioner och balans mellan olika delar av din kropp. Denna regel gäller för övrigt alla kroppstyper.

Detta funkar bra på dig!

☑︎ Lager på lager och omlottsmodeller.
☑︎ Lätt A-formande modeller.
☑︎ Intressanta detaljer och accessoarer.
☑︎ Sjalar och accessoarer i avvikande färg, välj vart du vill dra blickarna.
☑︎ Mindre sjalar klär dig bra, eftersom axellinjen inte behöver så mycket volym.
☑︎ Stora väskor
☑︎ Böljande tyger, enkla skärningar, raka och klara linjer.
☑︎ Mönster
☑︎ Fickor på sidorna eller höften.
☑︎ Du klär i alla urringningar!
☑︎ Raka, inte för breda ärmar.
☑︎ Du passar bra med bälte på höfterna istället för midjan.
☑︎ Nedsydda veck är oftast bättre än plufsig rynkning.
☑︎ Välj täta tyger som faller bra, inte för "rinnande" tyger.

Prova dessa! 

Bastunikor: ANNA SANDRA ANNIKA ERIKA PIA ASTA 

Smart casual: INES  WILMA KAJSA SONJA SUSSI DIANA ISABELLA DORIS RITVA

Fest: FLORA LOVISA IDA PINJA LOLA LILLY BEATA EDITH MARTHA BOLERO

Underdelar: JEANSLEGGINGS STRETCHBYXOR

Här ovan ser du en modell med rak kroppsform i olika överdelar, varav den till vänster är minst smickrande. Överdelen som slutar lite nedanför den obefintliga midjan och de halvlånga ärmarna betonar kroppens proportioner. Omlottstunikor är däremot smickrande för kroppstypen, likaså A-formade tunikor med fint fall och fickor på sidorna.

Här kan du läsa mer om hur enkelt du kan framhäva dina bästa sidor eller trolla fram nya former ifall du har en annan av de vanligaste kroppstyperna. Observera att du kan vara en blandning av olika kroppsformer:

TIMGLASFORMAD KROPPSTYP ÄPPELFORMAD KROPPSTYP PÄRONFORMAD KROPPSTYP

Kom ihåg att skönheten sitter i betraktarens öga och att ingen kan bestämma hur du ska klä dig. Som vackrast är man i de kläder man trivs bäst i.

Kram,
Marie

2Comments

  • Avatar
   Astrid
   Jan 4, 2020

   Tyvärr inget jag någonsin skulle sätta på mig. Är klassisk i in stil och tunikor är något jag verkligen aldrig skulle använda.

   • Avatar
    Marie
    Feb 3, 2020

    Hej Astrid! Tunikor är något som många av våra kunder gillar, och något vi specialiserat oss på. Vi satsar på färgglada kläder med smickrande passform, sköna material och glada mönster. Du hittar säkert något annat favoritmärke som faller dig bättre i smaken. Ha en fin fortsättning på dagen! / Marie

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code