• Quick delivery & free returns
  • Shipping order within 24 h
  • Fast and helpful customer service
Tips till dig med rak kroppstyp
Posted by  , 29.10/2019
0Comments
Tips till dig med rak kroppstyp

”Klä dig enligt din kroppsform”, är ett vanligt råd från stilexperter, men hur vet man egentligen vilken kroppstyp man har? Vi på Dress like Marie har koll. Här är vår guide till vad som definierar en rak kropp och vad man ska tänka på när det kommer till styling.

RAK KROPPSTYP

Har du en fint rak kroppsform? Med mer eller mindre samma mått runt midja, höfter och byst? Förträffligt! Din kroppsform beskrivs närmast som rektangel-formad. En rak kroppstyp har antingen en fyllig rumpa eller en lite mindre sort. Raka klänningar med stretch och som följer kroppen är utmärkta så länge de inte går in under varken rumpa eller byst. Vill du ha en mer kurvig kropp är prinsess-modell på klänningar perfekt och runda eller v-ringade urringningar som ger dig lite större byst.

Du kan även leka med koftor för att skapa silhuetter. Helst ska de sluta vid midjan och du kan även knyta upp dem. Klänningen Lilly är en jättebra modell för dig och andra ballongformade kläder som skapar volym och kurvor. Lägg även du bakom örat det här med att skapa proportioner och balans mellan olika delar av din kropp. Denna regel gäller för övrigt alla kroppstyper.

Tips! Du skapar enkelt läckra former och trollar fram en midja med hjälp av klänningar och tunikor i spännande skärningar och mönster.

Prova dessa plagg: RITVA PINJA LOLA LILLY BEATA WILMA KAJSA

Underdelar: JEANSLEGGINGS

Här ovan ser du en modell med rak kroppsform i olika överdelar, varav den till vänster är minst smickrande. Överdelen som slutar lite nedanför den obefintliga midjan och de halvlånga ärmarna betonar kroppens proportioner. Omlottstunikor är däremot smickrande för kroppstypen, likaså A-formade tunikor med fint fall och fickor på sidorna.

Här kan du läsa mer om hur enkelt du kan framhäva dina bästa sidor eller trolla fram nya former ifall du har en annan av de vanligaste kroppstyperna. Observera att du kan vara en blandning av olika kroppsformer:

TIMGLASFORMAD KROPPSTYP ÄPPELFORMAD KROPPSTYP PÄRONFORMAD KROPPSTYP

Kom ihåg att skönheten sitter i betraktarens öga och att ingen kan bestämma hur du ska klä dig. Som vackrast är man i de kläder man trivs bäst i.

Kram,
Marie

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code