• Quick delivery world wide
 • Clothes for all siezes!
 • Fast & helpful customer service

Marie's blog

Recent Articles

Tips till dig med päronformad kroppstyp
Posted by  , 29.10/2019
1Comments
Tips till dig med päronformad kroppstyp

”Klä dig enligt din kroppsform”, är ett vanligt råd från stilexperter, men hur vet man egentligen vilken kroppstyp man har? Vi på Dress like Marie har koll. Här är vår guide till vad som definierar en päronformad kropp och vad man ska tänka på när det kommer till styling.

PÄRONFORMAD KROPPSTYP

Har du smala axlar? Fylligare rumpa och lår är också utmärkande för en päronformad kroppstyp. Även för dig är det snyggt att ta fram midjan med omlottklänningar som t.ex. Ritva. Prinsess-modellen på klänningar och tunikor passar dig också bra. 

Du kan med fördel ha lite puffärmar, stora sjalar och större halsband för att dra blicken till övre delen av kroppen och för att tillföra lite massa till axelpartiet. Och om du av någon anledning vill tona ner lår och rumpa, kan det vara bra att bära enfärgat mörkt på underdelarna och mer mönster och färg över byst och överkropp.

Tips! För att skapa fin balans, klä dig mörkt nertill och sätt fokus på den övre delen av kroppen med stretchiga toppar, tunikor och klänningar i härliga färger och mönster.

Prova dessa plagg: CAMILLA RITVA ELINA SONJA ISABELLA PAULA RAKEL

Underdelar: JEANSLEGGINGS

Här ovan ser du en modell med päronformad kropp i olika överdelar, varav den till vänster är minst smickrande. Överdelen som slutar på höften och de mönstrade byxorna betonar kroppens proportioner. Omlottstunikorna är däremot smickrande för kroppstypen, likaså tunikan med kort holkärm och kortare halsband. Också mönstrade underdelar funkar hur bra som helst ihop med längre tunikor.

Här kan du läsa mer om hur enkelt du kan framhäva dina bästa sidor eller trolla fram nya former ifall du har en annan av de vanligaste kroppstyperna. Observera att du kan vara en blandning av olika kroppsformer:

TIMGLASFORMAD KROPPSTYP ÄPPELFORMAD KROPPSTYP RAK KROPPSTYP

Kom ihåg att skönheten sitter i betraktarens öga och att ingen kan bestämma hur du ska klä dig. Som vackrast är man i de kläder man trivs bäst i.

Kram,
Marie

1Comments

  • Avatar
   Marja-Leena
   Mar 16, 2020

   Tack för era tips. Känner att det är helt så som jag vill klä mig efter min kropp.\nSka kicka mer och beställa sedan.\nMarja-Leena\n

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code