• Quick delivery & free returns
  • Shipping order within 24 h
  • Fast and helpful customer service
Tips till dig med timglasformad kroppstyp
Posted by  , 28.10/2019
0Comments
Tips till dig med timglasformad kroppstyp

”Klä dig enligt din kroppsform”, är ett vanligt råd från stilexperter, men hur vet man egentligen vilken kroppstyp man har? Vi på Dress like Marie har koll. Här är vår guide till vad som definierar en timglasformad kropp och vad man ska tänka på när det kommer till styling.


TIMGLASFORMAD KROPPSTYP

Har du ljuvliga kvinnliga former med en väl markerad midja? Som en timglasformad person, som hämtad från en film från 60-talet, har du lika breda axlar som höfter och en smal midja. Bysten kan både vara stor och liten. Allra finast på dig är att framhäva din midja med en omlottklänning som Ritva eller Camilla. Vi har så kallade prinsess-modeller som Lotta, Titti och Beata där midjan går in och kjolen ut och som passar dig väldigt bra.

Ifall du känner att kläder blir att hänga på dig som ett tält, är bästa tipset att sätta ett bälte i midjan. Du kan även knyta dina koftor i midjan. Angående mönster och färger ska du helt gå efter tycke och smak. Du passar i det mesta.


Tips! Njut av dina kurvor och sätt fokus på din midja! Omlottsklänningar i ett följsamt stretch passar dig utmärkt. A-formade kjolar likaså.

Prova dessa plagg:  BEATA SONJA ISABELLA ELINA CAMILLA RITVA PINJA 

Underdelar: JEANSLEGGINGS

 

Här ovan ser du en modell med timglasformad kropp i olika överdelar, varav den till vänster är minst smickrande. Den är för rak i modellen och framhäver inte den fina midjan alls. De övriga tunikorna/klänningarna har alla fin markerad midja och kjoldelen är lätt A-formad.

Här kan du läsa mer om hur enkelt du kan framhäva dina bästa sidor eller trolla fram nya former ifall du har en annan av de vanligaste kroppstyperna. Observera att du kan vara en blandning av olika kroppsformer:

PÄRONFORMAD KROPPSTYP ÄPPELFORMAD KROPPSTYP RAK KROPPSTYP

Kom ihåg att skönheten sitter i betraktarens öga och att ingen kan bestämma hur du ska klä dig. Som vackrast är man i de kläder man trivs bäst i.

Kram,
Marie

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code