• Quick delivery world wide
 • Clothes for all siezes!
 • Fast & helpful customer service
Marie's styling workshop: Styla med kontrastfärger
Posted by  , 16.08/2018
5Comments
Marie's styling workshop: Styla med kontrastfärger

Hej! Vi får många frågor om hur man kan kombinera olika färger, och hur man ska tänka när man vill klä sig färggrant, men ändå harmoniskt. Mitt knep som jag brukar ta till är att titta på kontrastfärger.

Färghjulet

En kontrastfärg är den färg som 'bor' mittemot en annan. T.ex grönt och rosa, blått och rött, lila och gult. Det finns såklart massor med olika nyanser av en viss färg, och man kan även matcha med färger som ligger bredvid färgen mittemot. Färghjulet ger i alla fall en bra fingervisning om bland vilka färger man ska leta.

ROSA + GRÖNT

En av mina favoritkombinationer är rosa och grönt. Det är en naturlig färgkombination som man ofta hittar i naturen, en riktig hippy-romantisk kombination. 

LILLY STRETCHBYXOR SJAL

Här har vi matchat en av mina favorittunikor Lilly (S-4XL) med ett par mörkgröna byxor (S-3XL) och en grön/rosa sjal i batikmönster. Men eftersom detta är min favoritkombination kunde jag inte hejda mig, så jag stylade ihop en till kombination:

ANNA COLLEGEJACKA  STRETCHBYXOR HALSBAND

Här har jag använt mig av en mjuk, militärgrön färg som jag matchat med en mjuk rosa byxa. Resultatet blir en romantisk styling som ändå är tuff med den militärgröna tunikan. Här ser ni också hur enkelt det är att välja vilken färg man lyfter mest. I outfit nummer 1 är den dominerande färgen rosa. Gillar man rosa och passar rosa ihop med din hudton så är den outfiten mitt i prick! Föredrar du däremot grönt är outfit nr 2 perfekt!

LILA + GULT

PINJA+SJAL STRETCHBYXOR

Denna tuffa outfit är en inte för den blyge! Glada färger och mönster i en härlig kombination. Pinja-tunikan (S-3XL) i sin underbara lila ton passar perfekt med våra senapsgula byxor. Det ger ett mjukare och varmare intryck jämfört med om man stylat med vita byxor. De gula ger en extra dimension i outfiten och du kommer garanterat inte gå förbi obemärkt!

MARINBLÅTT + VINRÖTT

RITVA VINRÖDA STRETCHBYXOR

En klassisk kombination som ger ett sofistikerat intryck är marinblått och vinrött. En av nordbornas favoritfärger är, som många vet, blått, i alla olika nyanser, från turkos, via koboltblått till marinblått. För att bryta av färgen och ge den lite djup och värme, är det en bra idé att kombinera den med någon röd nyans. Man kan prova med vinrött som vi gjort i vår styling, eller varför inte en mer rosa eller orange nyans?

Så, detta var en snabb-kurs i hur jag brukar jobba med kontrastfärger. Vilken kombination gillade ni mest? Hoppas ni fick med er något ni kan använda tills ni nästa gång står framför garderoben och funderar över vad ni ska ha på er :) 

Kram,

Marie

5Comments

  • Avatar
   Birgit Björklund
   Jun 16, 2020

   Jag tycker de rosa/gröna var snygga. Även den lila/gula.\nDen blå/vinröda kombinationen är för dov i min smak

   • Avatar
    Marie
    Jul 8, 2020

    Hej Birgit! Testa det blå-röda i klarare färger, eller varför inte pastelliga? : )

  • Avatar
   Maria Björkqvist
   Jul 31, 2020

   Hej!\nMin favorit är rosa byxorna och den militärgröna tunikan, Anna.

   • Avatar
    sirkka-liisa ylä-hemmilä
    Aug 11, 2020

    Hei olen kiinostunut vasta väreistä sisustuksessa minun värit sisustuksessa on beessi valkonen harmaa punanen

  • Avatar
   Sirkka-liisa
   Aug 10, 2020

   Olen kiinostunut väreistä vaatteissa ja sisustuksessa voitko neuoa

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code